Ana Sayfa
Duyurular
Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

DOÇ. DR. GAMZE GÜNEY ESKİLER DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE YER ALDI

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2024 yılı “Dünyanın En Etkili Bilim Ä°nsanları” listesinde, Sakarya Üniversitesi’nden 12 bilim insanı yer aldı. 

Her yıl Stanford Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından gerçekleÅŸtirilen bu çalışma, bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaÅŸmış Hollanda merkezli yayıncılık ÅŸirketi Elsevier tarafından yayımlanıyor. 2023 yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan “Dünyanın En Etkili Bilim Ä°nsanları” listesi belli olurken, söz konusu liste “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki ayrı kategoride oluÅŸturuldu.

Bu prestijli liste, dünya genelinde bilim insanlarını, bilimsel üretkenlikleri ve çalışmalarının kalitesine göre sıralıyor. Listenin oluÅŸturulmasında, nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılıyor. Sakarya Üniversitesi’nden listeye giren 12 akademisyen arasında Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler de bulunuyor.

Tıp Fakültesi ailesi olarak hocamızı tebrik ediyor, baÅŸarılı çalışmalarının devamını diliyoruz

FotoÄŸraflar