Fakültemizden Tübitak 1001 Başarısı

FAKÃœLTEMÄ°ZDEN TÃœBÄ°TAK 1001 BAÅžARISI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Özlem Aydemir’in yürütücülüÄŸünü yaptığı ‘’ In siliko yöntemle Mycobacterium tuberculosis'e karşı protein tirozin fosfataz A hedefli terapotik ajanların belirlenmesi ve in vitro etkinliklerinin araÅŸtırılması’’ baÅŸlıklı proje TÜBÄ°TAK 1001 bilimsel ve teknolojik araÅŸtırma projelerini destekleme programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Projede, klasik antitüberküloz tedavisine alternatif ve/veya destek olacak, tedavi süresini kısaltacak, sitotoksik etkisi az ya da hiç olmayan ve konağın savunma mekanizmalarını arttırmayı hedef alan bir tedavi alternatifi molekülleri-bileÅŸiklerin geliÅŸtirilmesi planlanmaktadır. Projenin araÅŸtırma ekibinde Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Mehmet KöroÄŸlu, Doç. Dr. Ä°hsan Hakkı Çiftci, GöÄŸüs Hastalıkları Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Aydemir, Tıbbi Biyoloji Anabilim dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Asuman Deveci Özkan, ÖÄŸr. Gör. Gülay Erman, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Pemra Özbek Sarıca araÅŸtırmacı olarak görev almaktadır.