Prof. Dr. Emin Kansu Açılış Dersini Verdi

PROF. DR. EMİN KANSU AÇILIŞ DERSİNİ VERDİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2024-2025 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı Açılış Dersi yapıldı. Bu yıl gerçekleÅŸtirilen açılış dersini TÜBA Åžeref Üyesi, Hacettepe Üniversitesi, Onkoloji Enstitüsü Emekli ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Emin KANSU “NOBEL Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi” baÅŸlıklı sunumuyla gerçekleÅŸtirdi.

Programa Sakarya Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Özer KÖSEOÄžLU, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK, Dekan Yrd. Hacer Efnan Melek ARSOY,  Dekan Yrd. Muhammet RaÅŸit AYDIN, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Åžafak NARBAY, SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek AYGÄ°N,  Tıp Fakültesi ÖÄŸretim üyeleri ve öÄŸrencileri iÅŸtirak etti.

Prof. Dr. Emin KANSU tarihte Nobel kazanan bilim adamlarının zorlu süreçlerdeki hayatlarını ve tarihe adını yazdıran buluÅŸlarından bahsetti. Tıp eÄŸitiminin önemi ve saÄŸlık alanındaki yenilikler üzerine bilgiler veren Prof. Dr. KANSU, öÄŸrencilere bilimde merakın, bireyleri sorgulamaya araÅŸtırmaya ve yeni bilgiler edinmeye yönlendirdiÄŸini söyledi.

Program sonunda Sakarya Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Özer KÖSEOÄžLU, Prof. Dr. Emin KANSU’ya plaket takdim etti. Toplu fotoÄŸraf çekiminin ardından program sona erdi.