Ana Sayfa
Duyurular
25. Ulusalve 8. Uluslararası Biyoistatistik Kongresi Yapıldı

25. ULUSALve 8. ULUSLARARASI BÄ°YOÄ°STATÄ°STÄ°K KONGRESÄ° YAPILDI

Sakarya Üniversitesi ve Biyoistatisik derneÄŸi tarafından 18-20 Kasım tarihleri arasında Elit World Grand Sapanca Otelde 25. Ulusal ve 8. Uluslararası Biyoistatistik Kongresi Düzenlendi. Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleÅŸtirilen açılış programına Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Barış HORZUM, Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Dr. ÖÄŸretim Üyesi Hacer Efnan Melek ARSOY, DiÅŸ Hekimli Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet YILDIZ, SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek AYGIN, ÖÄŸrenci Dekanı Doç. Dr. Havva SERT, Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Fikret HALÄ°S, Kocaeli Åžehir Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Bahri ELMAS, Biyoistatistik DerneÄŸi Onursal BaÅŸkanı Prof. Dr. Kadir SÜMBÜLOÄžLU, Biyoistatistik DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Erdem KARABULUT, Kongre BaÅŸkanı Prof. Dr. Ünal ERKORKMAZ, kongre katılımcıları, üniverstemiz öÄŸretim üyeleri ve öÄŸrencileri katıldı.

Açılış programı, Kongre BaÅŸkanı, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof.Dr. Ünal ERKORKMAZ, Biyoistatistik DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Erdem KARABULUT, Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Dr. ÖÄŸretim Üyesi Hacer Efnan Melek ARSOY ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Barış HORZUM tarafından gerçekleÅŸtirilen açılış konuÅŸmaları sonrasında Dr. ÖÄŸr. Üyesi Cengiz ATLAN’ın hazırlayıp yönettiÄŸi,  solist olarak, Prof. Dr. Nilgün SAZAK, Prof. Hatice Selen TEKÄ°N ve Prof. Kerem Cenk YILMAZ, danslarıyla da ÖÄŸr. Gör. YiÄŸit Hakan ÜNLÜ ve ArÅŸ. Gör. Gül KAPLAN EKEMEN katkı saÄŸladığı açılış konseri ile devam etti. Kongre açılış programı Tennessee Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Hamparsum BOZDOÄžAN ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Asif HANIF’in konferansları ile tamamlandı.

Biyoistatistik alanında güncel çalışmaların Türkiye’den ve yurdışından gelen bilim insanları tarafından paylaşıldığı kongrenin bilimsel oturumlarında, istatistiksel modelleme, biyoinformatik ve genetik, ilaç çalışmaları, makine öÄŸrenme, yapay zeka, derin öÄŸrenme, görüntü iÅŸleme, tanı testleri, regresyon modelleri, referans eÄŸrileri, sınıflama ve kümeleme, bibliyometrik analizler, ölçek geçerlik-güvenirlik ve biyoistatistik eÄŸitimi gibi konu baÅŸlıkları ele alındı.