Ana Sayfa
Duyurular
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Abd Na Birincilik Ödülü

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD na birincilik ödülü

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık DerneÄŸi tarafından düzenlenen çalıştayda, Sakarya Üniversitesi’nin çalışması birinci seçildi.

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık DerneÄŸi tarafından düzenlenen çalıştayda, Sakarya Üniversitesi’nin çalışması birinci seçildi.

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık DerneÄŸi (EKMUD) tarafından düzenlenen ‘4. Türkiye EKMUD Platformu’ 20-24 Mart 2013'de Antalya’da gerçekleÅŸtirildi. 600 farklı çalışmanın bulunduÄŸu platformda, Sakarya Üniversitesi ” Yeni sentezlenen bir antiseptik; Furilamin’in çoklu ilaç dirençli Acinetobacter suÅŸlarına etkisi”  isimli çalışma ile birinci oldu.

Uluslararası katılımlı ulusal Türkiye EKMUD Platformunda “Laboratuvardan KliniÄŸe Enfeksiyonlar” ana teması altında eriÅŸkin ve pediatrik güncel enfeksiyon hastalıklarının laboratuvar tanısı, tedavisi ve korunma yolları masaya yatırıldı.

Çalıştay sonunda komisyon tarafından yapılan deÄŸerlendirmede Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ÖÄŸretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Zengin. Yrd. Doç. Dr. Hayriye Genç ve Yüksek Lisans ÖÄŸrencisi TuÄŸba Dursun tarafından sentezlenen ve klinik çalışmaları Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÄŸretim Üyelerinden Prof. Dr. OÄŸuz Karabay ve Yrd. Doç. Dr. Aziz ÖÄŸütlü tarafından yapılan Yrd. Doç. Dr. Aziz ÖÄŸütlü’nün sunduÄŸu  “Yeni sentezlenen bir antiseptik; Furilamin’in çoklu ilaç dirençli Acinetobacter suÅŸlarına etkisi” isimli çalışma birinciliÄŸe layık görüldü.

25/03/2013 - YC