Ana Sayfa
Duyurular
Tıp Eğitiminde Kaliteyi Yakaladık
TIP EĞİTİMİNDE KALİTEYİ YAKALADIK

TIP EĞİTİMİNDE KALİTEYİ YAKALADIK

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, yeni eÄŸitim öÄŸretim döneminde yapacakları çalışmalardan bahsetti.

SAÜ Tıp Fakültesi’nin ilk öÄŸrencisini 2009 yılında aldığını ve o tarihten bu yana çok büyük bir geliÅŸme gösterdiÄŸini ifade eden Prof. Dr. Ramazan Akdemir, binalarının ise 2012 yılında tamamlandığını anımsattı. Bugün öÄŸretim üyesi sayısının 125’e çıktığını anlatan Prof. Dr. Akdemir, yaklaşık 50 tanesi uluslararası öÄŸrenci olmak üzere toplam öÄŸrenci sayısının ise ÅŸu anda 400’ü geçtiÄŸini aktardı.

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile asistan aldıklarından ve 200’e yakın asistana sahip olduklarından söz eden Akdemir, “Geçen yıl verdiÄŸimiz mezunlarımızdan ilk TUS sınavında yüzde 54’lük bir baÅŸarı saÄŸlayarak Türkiye’nin en baÅŸarılı tıp fakültelerinden biri olduk. Bu konuda bir rakam açıklanmadı ancak birinci olduÄŸumuzu söyleyebiliriz. Bu sene yapılan sınavda da yine yüksek bir baÅŸarı oranı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖÄŸrenci etkinlikleri bizim için önemli

Ders programlarında Türkiye ortalamasının üzerinde kaliteli bir programa sahip olduklarını kaydeden Akdemir, ÅŸöyle devam etti: “Üniversitemizin baÅŸvurduÄŸu EFQM kalite sürecinde biz de fakülte olarak akreditasyon ve kalite birimlerimizi kurduk. Bu yönde de çalışmalara baÅŸladık. Toplamda aynı anda 150 kiÅŸinin ders çalışabileceÄŸi büyük bir kütüphane yaptırıyoruz. Laboratuarların tamamını ve yemekhanemizi geniÅŸlettik. ÖÄŸrencilerin her türlü yararlanabileceÄŸi, basketbol, futbol sahaları gibi oyun alanları oluÅŸturuyoruz. ÖÄŸrenci etkinlikleri de bizim için çok önemli. Bu kapsamda öÄŸrencilerimizin organize ettiÄŸi yılda bir kez düzenlenen kongre gerçekleÅŸtiriyoruz. Bu kadar az öÄŸrenci ile yaklaşık 500 katılımlı bir kongre düzenlemek çok büyük bir baÅŸarı.”

Sakarya’da saÄŸlıkta son yıllarda çok ÅŸey deÄŸiÅŸti

ÖÄŸrencilerin geleneksel ve alternatif tıp ile ilgili uzmanlaÅŸmasını saÄŸlayacak Geleneksel ve Alternatif Tıp AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezi kurduklarını aktaran Akdemir, öÄŸrencilerin bu yıl birinci sınıftan itibaren bu dersleri almaya baÅŸladığını söyledi. Onkoloji, kadın doÄŸum alanında perinatoloji ve fizik tedavi bölümünde immünoloji gibi Türkiye’de az bulunan laboratuvarlara sahip olduklarını kaydeden Akdemir, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Akreditasyonla ilgili çalışmalar baÅŸlatıldı ve 2018 yılına kadar baÅŸvurduÄŸumuz ilk yıl akreditasyonu tamamlayacak ÅŸekilde çalışmalarımız planlandı. Türkiye’de kadavrası olan az sayıda fakültelerden biriyiz. Ä°lk üç yıldaki sınavları elektronik ortamda gerçekleÅŸtiriyoruz. ÖÄŸrenciler bu sayede cevaplarını daha sonra tekrar görebiliyor ve bu konuda çok hızlı sonuçlar alabiliyoruz. ÖÄŸrenci topluluklarımızla birlikte fakültemizi tanıtmak için liselerin son sınıflarını davet ediyoruz ve üç saatlik bir program çerçevesinde fakültemizi tanıtıyoruz. Uyguladığımız afiliasyon (saÄŸlık bakanlığı hastaneleri ve üniversiteler arasında iÅŸbirliÄŸi) yönetimi konusunda Türkiye’nin örnek kurumlarından bir tanesiyiz. Sakarya’da son altı yıllık dönemde, tıp fakültesi kurulmasıyla ve verdiÄŸimiz kaliteli tıp eÄŸitimi ile birlikte saÄŸlıkta çok ÅŸey deÄŸiÅŸti. Temel tıp bölümlerine yönelik laboratuvar, deney hayvanları araÅŸtırma laboratuvarı ve tıp araÅŸtırma laboratuvarı kuracağız. Bu kapsamda bir de Merkezi Deney Hayvanları AraÅŸtırma Merkezi kurmayı düÅŸünüyoruz. Bu sayede fakültemizde daha kaliteli araÅŸtırmalar yapılacak, daha nitelikli eÄŸitimler verilebilecek. Bu merkez üniversitemize daha fazla dış kaynaklı proje ve TÜBÄ°TAK projesi gelmesini de saÄŸlayacak.”

24/11/2015 - ST

FotoÄŸraflar