Ana Sayfa
Duyurular
Helal ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu’ndan Helal Gıda, Sağlıklı Yaşam Paneli
HELAL VE SAĞLIKLI YAŞAM TOPLULUĞU’NDAN HELAL GIDA, SAĞLIKLI YAŞAM PANELİ

HELAL VE SAĞLIKLI YAŞAM TOPLULUĞU’NDAN HELAL GIDA, SAĞLIKLI YAŞAM PANELİ

Sakarya AGAH Sosyal GeliÅŸim DerneÄŸi, Helal SaÄŸlıklı Gıda Platformu, Helal SaÄŸlıklı YaÅŸam TopluluÄŸu ve BüyükÅŸehir Belediyesi’nin katkıları ile HELAL GIDA, SAÄžLIKLI YAÅžAM paneli AKM de 26 Aralık 2015 tarihinde gerçekleÅŸti.

Oturum baÅŸkanlığını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Mustafa AltındiÅŸ’in yaptığı panelde Saü Tıp Fakültesi Enfesksiyon Hastalıkları ABD ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. ErtuÄŸrul Güçlü  “Temiz Beslenmeden Ne Anlıyoruz” , Saü Tıp Fakültesi BiyoKimya ABD ÖÄŸretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar “Gıdalar Kimyamızı Bozar mı?”,Saü Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Mustafa Kösem “Gıda Kanserin Neresinde” ve son olarak eÄŸitimci yazar Ä°rfan Aydemir “Kur’an Işığında, Beslenmenin Ä°nsan Davranışlarına Etkisi” konulu konuÅŸmalar yapıldı.

2002 de Tüm ölümlerde  olan Kanser 2009 da !’e çıktı

Kanser, ülkemizde ve dünyada  son yıllarda giderek artan oranlarda görülmekte olup, SaÄŸlık Bakanlığı verilerine göre 2004-2011 yılları arasındaki yedi yıllık sürede kanser görülme vakalarında erkeklerde , kadınlarda '’lik bir artış söz konusu, 2002 yılında ülkemizde kanserden ölümler, tüm ölümlerin ’sini oluÅŸturmaktayken bu oran 2009’da !’e çıkmış durumdadır.

Kansere yol açan etkenlerin 2/3’ünden fazlasını sigara ve alkol gibi doÄŸrudan kanserojen olan maddelerin alımı ile gıda ve beslenme kaynaklı nedenler oluÅŸturmaktadır. Gıdalar, üretim, iÅŸleme, saklama ve ambalajlama aÅŸamalarındaki çeÅŸitli hatalı uygulamalarla kanserojen özellik kazanmakta, ayrıca hatalı beslenme alışkanlıkları ve ÅŸiÅŸmanlık da kansere davetiye çıkarmaktadır. Yaklaşık yılda 100.000 erkek, 65.000 kadın yaÅŸamını kanserden yaÅŸamını yitirmekte

Kanserden korunmak için A, C,ve E vitaminleri ile omega 3 ve 9 tüketin

Kanserden korunmada özellikle antioksidan etkili A, C ve E vitaminlerinden zengin, meyve ve sebze ağırlıklı, omega 3 ve omega 9’dan zengin, balık ve zeytinyağı içeren besinleri tercih etmeli. Mümkün olduÄŸunca dengeli dağılmış, doÄŸal ve organik ürünleri, iyi temizleyerek tüketmeli ve az yemeyi, yediÄŸimizi de hareketle harcamayı  prensip edinmeliyiz.

Gıda katkı maddeleri kanserden migrene kadar hastalıklara davetiye çıkartıyor.

Hiperaktivite, alerji ve cilt problemleri, iltihabi bağırsak hastalıkları, spastik kolon, bazı kalıtsal metabolik hastalıklar, epilepsi ve migren gibi bazı hastalıkların oluÅŸmasına veya ÅŸiddetinin artmasına yol açabileceÄŸine iliÅŸkin kanıtlar mevcuttur. …

Helâl ve temiz olanla beslenin

“Ä°slam, gıda ve insan” baÅŸlıklı son oturumda; Helâl ve temiz olanla beslenmek; saÄŸlıklı yaÅŸamak, saÄŸlıklı ve zinde olmak, akıl beden ruh nesil saÄŸlığımızı korumak için yapılması gerekenler tüm yönleriyle ele alındı.

29.12.2015-SAUTIP

FotoÄŸraflar