Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ Tıp Fakültesi Tus Sınavında En İyiler Arasında
SAÜ TIP FAKÜLTESİ TUS SINAVINDA EN İYİLER ARASINDA

SAÜ TIP FAKÜLTESİ TUS SINAVINDA EN İYİLER ARASINDA

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2015 Sonbahar Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda sergilediÄŸi baÅŸarı ile yurt genelinde ki Tıp Fakülteleri arasında üst sıralarda yeralarak bu alandaki iddiasını bu yılda sürdürdü.

2015-TUS Sonbahar Dönemi DeÄŸerlendirme ve YerleÅŸtirme Sonuçlarına göre TUS sınavına giren 25 mezun öÄŸrencisinden 12'si baÅŸarılı olan SAÜ Tıp Fakültesi yüzde 48’lik  baÅŸarı oranını yakaladı.  2014  Sonbahar TUS sınavında yüzde 53 gibi büyük baÅŸarı elde eden Fakülte bu alandaki baÅŸarısını bu yıl da sürdürmüÅŸ oldu. Ülkemizin köklü Tıp Fakülteleri arasında yerini alan SAÜ Tıp Fakültesi, Sakarya Üniversitesi’nin köklü eÄŸitim sistemini kısa sürede baÅŸarıyla uygulayan, öÄŸrenci ve akademisyenlerine büyük deÄŸer veren bir fakülte olarak öne çıkmakta.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, ülkemizin en zor sınavlarından biri olan ve aynı zamanda Tıp Fakülteleri arasında bir baÅŸarı deÄŸerlendirmesi sunan TUS’da elde edilen baÅŸarıdan mutlu olduklarını belirtti. Prof. Dr. Akdemir “Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Fakültemize verdikleri destek ve önem sayesinde kısa sürede bu baÅŸarıları elde ettik. Kendilerine teÅŸekkürlerimi sunuyorum. Bu baÅŸarıda emeÄŸi geçen ve bizleri gururlandıran sevgili öÄŸrencilerimizi ve deÄŸerli akademisyenlerimizi de kutlarım” dedi

Kalitede sürekliliÄŸe verdikleri önem ve yapılan yatırımlarla Fakültelerinin her geçen gün daha da güçlenmekte olduÄŸunu belirten Prof. Dr. Akdemir “Fakültemizin baÅŸarısında özellikle öÄŸrenci sayısı bakımından her üç öÄŸrenciye bir öÄŸretim üyesi düÅŸecek kadar ideal olması, Temel Tıp Bilimlerinde uygulanan yatay ve dikey entegrasyon içeren “Komite Sistemi”, Klinik stajlarda uygulanan bire-bir eÄŸitim öne çıkan hususlar olmuÅŸtur. Uygulamalı eÄŸitimi verdiÄŸimiz 3 hastanemizin modern yapıları, hastane baÅŸhekimliÄŸinin-yöneticilerinin öÄŸrenci ve eÄŸitim odaklı yapılanması ve nispeten ciddi trafik sorunu bulunmayan doÄŸal bir ÅŸehirde kurulmuÅŸ olmasının ve özellikle ‘öÄŸrenci iÅŸ gücü’ kavramına ihtiyaç olmaması önemli hususlardan bir kaçı” dedi.

02.01.2016 - SAUTIP