Ana Sayfa
Duyurular
Kalp Krizi Sinsice Gelir Ani Ölüme Götürür
KALP KRİZİ SİNSİCE GELİR ANİ ÖLÜME GÖTÜRÜR

KALP KRİZİ SİNSİCE GELİR ANİ ÖLÜME GÖTÜRÜR

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Harun KILIÇ, “Kalp krizinin zamanı yoktur. Ancak, sabah saatlerini, kış ve yaz mevsimini, ağır stress zamanlarının sevdiÄŸini biliyoruz.” dedi. 

Tüm dünyada en sık ölüm sebeplerindendir

Prof. Dr. Kılıç, “Kalp krizi tüm dünyada en sık ölüm sebeplerindendir. Olay çok ani baÅŸlar ve çok acı sonuçlara sebep olur. YaÅŸlıları daha fazla tutsa da orta yaÅŸ ansızın ölüm için daha risklidir” dedi.

Kalp Krizi nedir?

Kalp krizi kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan akışından dolayı ölmesi olduÄŸunu belirten Prof. Dr. Kılıç, sebep ise daima kalbi besleyen damarlardan birinin veya bir kaçının tıkanmasıdır, dedi. Prof. Dr. Kılıç, Kalp damarlarını tıkayan kan pıhtısı olduÄŸunu damar daralması ve kan pıhtısının esas nedeni ise ateroskleroz dediÄŸimiz damar sertleÅŸmesidir. Kalp damarının duvarının içindeki aterosklerotik plaklar bazen çatlar ve bu da pıhtı oluÅŸumunu tetiklediÄŸini belirtti.

Önemsiz deyip geçmeyin!

Prof. Dr. Kılıç, açıklamasının devamında ise Kalp krizinin belirtisi göÄŸüs aÄŸrısı olduÄŸunu unutmamamızı ve önemsiz deyip geçmememiz gerektiÄŸini vurguladı. Prof. Dr. Kılıç, “GöÄŸüs aÄŸrısı, terleme ve göÄŸüste baskı varsa aksi ispat edilene kadar kalp krizi gibi önlem alalım. Hemen 112 yi arayalım veya en yakın acil servise gidelim.

Ne zaman patlayacağını bilmediğimiz bir bomba gibidir.

GöÄŸüs aÄŸrısı sonrası her saat, her dakika geriye sayan ama ne zaman patlayacağını bilmediÄŸimiz bir bomba gibidir. Bir saat önce önümüzde göÄŸüs aÄŸrısı var diyen hasta gözümüzün önünde ölebilir. Vakit çok önemlidir. Hayatta kalmanın en deÄŸerli olduÄŸu hastalıklardandır kalp krizi.”dedi

FotoÄŸraflar