Panel Sağlıkta İnnovasyon ve Kök Hücre

PANEL - SAĞLIKTA İNNOVASYON ve KÖK HÜCRE

SAU SaÄŸlıkta BiliÅŸim, Teknoloji ve Ä°novasyon AraÅŸtırmaları ÖÄŸrenci TopluluÄŸu (BÄ°LTEKÄ°N) , Prof Dr Mustafa AltındiÅŸ danışmanlığında, Tıp Fakültesi’nde 23 Mart 2016 günü 13.30-16.00 arası “SaÄŸlıkta Ä°novasyon ve Kök Hücre&rdquo konulu panel gerçekleÅŸtirdi. Tıp Fakültesi öÄŸrencilerinin yoÄŸun ilgi göstedÄŸi panelde, Tıp Fakültesi 3. Sınıf öÄŸrencisi TÜRKER DÖNMEZ’in topluluÄŸu tanıtımı sonrasında Danışman Hoca Dr AltındiÅŸ ve Dekan Yardımcımız Prof Dr Nurettin CENGÄ°Z’in selamlama konuÅŸmalarının ardından SAÜ Teknokent  genel Müdürü Prof Dr Tahsin ENGÄ°N’in “2023’e doÄŸru saÄŸlıkta inovasyon vizyonu” konuÅŸmaları gerçekleÅŸmiÅŸtir. Ardından yine SAU Teknokent’ten uzmanların “saÄŸlıkta proje kaynakları, patent süreçleri” hakkındaki bilgilendirmeleri sonrasında panel -bir baÅŸarı öyküsü olarak- Kanser ve doku mühendisliÄŸi hakkında Ä°TÜ ARI Teknokent TAYF Biyoteknoloji’den Caner Demir’in geliÅŸtirdiÄŸi nanoteknolojik moleküllerle ilgili tecrübelerinin aktarımı ile devam etmiÅŸ ve nihayet Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre Merkezi(KÖGEM)’nden Yrd.Doç.Dr. Gülçin Gacar tarafından “Laboratuvardan KliniÄŸe Kök Hücre” konulu sunum ile kök hücre ile bir tanışma gerçekleÅŸmiÅŸtir.