Cerrahi Tıp Bilimleri

CERRAHÄ° TIP BÄ°LÄ°MLERÄ°

Bölüm; tıp eÄŸitiminin temel taÅŸlarından birisidir. Cerrahi bilimler insan vücuduna giriÅŸimsel iÅŸlemleri içerdiÄŸi için üst düzeyde bilgi birikimi gerektirir. Bu nedenle cerrahi tıp bilimleri eÄŸitimleri tıp fakültelerinin eÄŸitim programlarının son senelerinde yer almaktadır. Temel amaç; güncel bilgiler ışığında eÄŸitimin sürdürülmesi yanında yeniliklerin geliÅŸtirilmesinde öncü bir rolün üstlenilerek bilginin yayılmasına yardımcı olmaktır. Bu amaçla iyi yetiÅŸmiÅŸ akademik kadromuz alanı ile ilgili tüm geliÅŸmeleri yakından takip etmekte, yurtiçi ve yurtdışı toplantılara katılarak üniversitemizi en iyi ÅŸekilde temsil etmektedir. Tıp fakültesi öÄŸrencilerimiz ise bu bilgi ve tecrübenin ışığında doktorluk yolunda güvenle ilerlemektedirler. DoktorluÄŸun kutsal bir uÄŸraÅŸ olduÄŸuna inanıyoruz. Çabamız Türk hekimini insanlığa en faydalı ÅŸekilde kazandırmak, çaÄŸdaÅŸ bilim insanlarını yetiÅŸtirmektir.

ANABÄ°LÄ°M DALLARI

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Çocuk Cerrahisi

Genel Cerrahi

GöÄŸüs Cerrahisi

Göz Hastalıkları

Kadın Hast. ve Doğum

Kalp ve Damar Cerrahisi

Kulak Burun ve BoÄŸaz Hast.

Ortop. ve Travmatoloji

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi