Tıpta İnovasyon ve Bıyomedıkal Cıhaz Gelıştırmede Multıdısıplıner Yaklaşım

TıPTA İNOVASYON VE BIYOMEDIKAL CIHAZ GELIŞTIRMEDE MULTIDISIPLINER YAKLAŞıM

26 Ekim 2016 saat 13.00’da Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Korucuk Morfoloji Binası Dönem 3 Amfisinde danışmanılığını Prof. Dr. Mustafa AltındiÅŸ’in yaptığı, SAU SaÄŸlıkta BiliÅŸim, Teknoloji ve Ä°novasyon AraÅŸtırmaları (BilTekÄ°n) ÖÄŸrenci TopluluÄŸu tarafından “TıPTA Ä°NOVASYON VE BIYOMEDIKAL CIHAZ GELIÅžTIRMEDE MULTIDISIPLINER YAKLAŞıM” konulu oturum düzenlenmiÅŸtir. Düzenlenen bu oturuma CumhurbaÅŸkanlığı Bilim, Teknoloji, Sanayi ve Yüksek ÖÄŸretim Politikaları BaÅŸdanışmanlığı ve Tübitak BaÅŸkanlığı Danışmanı Mesut UÄžUR davetli konuÅŸmacı olarak katılmıştır. Tıbbi cihaz konusundaki yeni geliÅŸmelerin ve Türkiye’nin dünya pazarındaki payının tartışıldığı oturumda genç araÅŸtırmacıların bu alana daha fazla ilgi göstermeleri ve bunların getireceÄŸi yararlar deÄŸerlendirildi. Özellikle saÄŸlık alanındaki akademisyenlerin ve doktorların, mühendislik bilimleri ile multidisipliner yaklaşımlarla yeni projeler üreterek çalışmalar yapmalarının ülkemizde bu alandaki geliÅŸmeler açısından gerekli ve önemli olduÄŸu belirtildi.