Ana Sayfa
Duyurular
3. Ulusal Tıp Kongresi 'geleceğin Tıbbı Iıı' Sona Erdi

3. ULUSAL TIP KONGRESİ 'GELECEĞİN TIBBI III' SONA ERDİ

Kaynak: HaberSAÄžSakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen GeleceÄŸin Tıbbı Kongresi yapıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleÅŸen kongrede kök hücre, yüz nakli, gelecekteki saÄŸlık hizmetleri, organ nakli, kanser tedavisi, nöroloji, cerrahi, farmakoloji, immünoloji, genetik ve daha birçok konu, alanlarında uzman katılımcılarla ele alındı.

Ä°ki gün süren kongrenin açılışında konuÅŸan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyada eÄŸitim ve öÄŸretimin geldiÄŸi noktada artık akademisyenlerin öÄŸrencilere yol gösterici ve rehber olması gerektiÄŸini belirtti. Tıp alanının artık farklı disiplinlerle de iliÅŸki kurmaya baÅŸladığını ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Bir branşın geleceÄŸi dediÄŸimiz olgu, dijital dünyanın ve baÅŸka araçların da iÅŸin içine girmesi ve buna uyum saÄŸlamasıyla oluÅŸuyor. Akıllı binalar, akıllı aletler, bunun yanı sıra akıllı fabrikalar, akıllı üniversiteler oluÅŸuyor. Sakarya Üniversitesinde de akıllı üniversite modelini kurduk. Ä°ÅŸte bu akıllı dediÄŸimiz olgular birçok bilimle beraber ortaya çıkıyor” dedi.

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir de yaptığı açılış konuÅŸmasında, kongrenin düzenlenmesinde emeÄŸi geçen öÄŸrencilere, akademisyenlere, tüm kurum ve kuruluÅŸlara teÅŸekkür etti. Bu tür etkinlikleri eÄŸitimin bir parçası olarak gördüklerini aktaran Prof. Dr. Akdemir, öÄŸrencileri daha sosyal hale getirmeye çalıştıklarını, istendiÄŸinde çok güzel iÅŸler ortaya çıktığını, GeleceÄŸin Tıbbı kongresinin de bunun bir örneÄŸi olduÄŸunu ifade etti. Sakarya Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salim SaÄŸlam ise konuÅŸmasında beÅŸ yılda üç kongre gerçekleÅŸtiren kongre düzenleme ekibine teÅŸekkür ederek, ellerinden gelen her türlü desteÄŸi vermeye çalıştıklarını ifade etti. Doç. Dr. SaÄŸlam, “Teknoloji geliÅŸiyor, çağımız deÄŸiÅŸiyor. Buna adapte olmak gerekiyor. Ben sizlerin gelecekte de çok baÅŸarılı olacağınıza inanıyorum. Åžu an böyle güzel bir kongre hazırlamak kolay bir ÅŸey deÄŸil. Bir çaba ve emek gerektiriyor. Bu denli büyük katılımcıların olduÄŸu kongreler mezuniyet sonrasında yapılır. Siz öÄŸrenciyken bunu baÅŸardınız. Sakarya Kamu Hastaneleri BirliÄŸi olarak sizlerin baÅŸarısı için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kongre BaÅŸkanı Prof. Dr. Mustafa Uysal da konuÅŸmasında kongreyi düzenleyen öÄŸrencilerin büyük emek verdiÄŸini ifade ederek, “Bu kongre, azminizle neleri baÅŸarabileceÄŸinizin çok güzel bir örneÄŸi. Umarım çok daha güzel yerlere gelirsiniz” dedi. Kongre, açılış konuÅŸmalarının ardından onur konuÄŸu Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh SaÄŸlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden Prof. Dr. Nazan Aydın’ın konuÅŸması ve “ÖzelleÅŸmiÅŸ Dünyalar -Kök Hücre” baÅŸlıklı birinci oturum ile devam etti.

Kaynak: HaberSAÜ