Ana Sayfa
Duyurular
15. Sinir Bilim Kongresi Sona Erdi

15. SÄ°NÄ°R BÄ°LÄ°M KONGRESÄ° SONA ERDÄ°

Türkiye Beyin AraÅŸtırmaları ve Sinir Bilimleri DerneÄŸi ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Ulusal Sinir Bilimleri Kongresi” sona erdi.

7-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Türkiye Beyin AraÅŸtırmaları ve Sinir Bilimleri DerneÄŸi ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Ulusal Sinir Bilimleri Kongresi”nde SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir koordinatörlüÄŸünde düzenlenen kongreye, alanında yetkin çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongrenin ilk günü gerçekleÅŸtirilen 5 kurs programıyla baÅŸladı. Kurslarda Beyin Dokusunda ÅžeffaflaÅŸtırma (CLARITY) için Kompakt Organ Elektroforez Sistemi Kullanımı, Elektromyografi ve insan refleksleri, Difüzyon tensör görüntüleri kullanılarak beyin beyaz cevher içindeki liflerin traktografik uygulanması ve üç boyutlu gösterilmesi, Uygulamalı Temel Biyoistatistik Kursu, Ä°ÅŸlevsel Yakın Kızılaltı Spektroskopi (IYKAS) (functional Near Infrared Spectroscopy-fNIRS) Yöntemi ile Beyin Görüntülemenin Prensipleri konularında bilgiler verildi.

Kongre süresince ana salon ve cep salonlarda yerli ve yabancı katılımcılar tarafından gerçekleÅŸtirilen oturumlarda deneyimlerini paylaÅŸtılar.

Kongrenin kapanış konuÅŸmasını yapan Türkiye Beyin AraÅŸtırmaları ve Sinir Bilimleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Bu faydalı olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz kongreleri her yıl yapıyoruz. Bu yılda on beÅŸincisini düzenledik. Kongremize ev sahipliÄŸini en iyi ÅŸekilde gerçekleÅŸmesine fırsat veren Sakarya Üniversitesi ile Tıp Fakültesi ailesine en içten teÅŸekkürlerini sunan Yılmaz önümüzdeki yıl gerçekleÅŸecek olan kongrede görüÅŸmek üzere diyerek sözlerine son verdi.

 Verimli geçen kongrenin ardından gerçekleÅŸtirilen Gala YameÄŸi ile kongre sona erdi.