Boyun Diseksiyonu Bölgesel Toplantıları: Uygulamalı Eğitim

BOYUN DİSEKSİYONU BÖLGESEL TOPLANTILARI: UYGULAMALI EĞİTİM

Boyun diseksiyonları endokrin cerrahideki dinamik geliÅŸmelerle paralel olarak biz genel cerrahların klinik pratiÄŸinde giderek artan bir öneme sahip olmuÅŸtur. Diferansiye tiroid kanserlerinin tedavisinde kılavuzlarda da önerilen cerrahi tekniklerden biri olarak günlük pratiÄŸimize girmiÅŸtir. Genel cerrahi alanında oldukça sık karşılaşılan bu hasta grubunda etkin cerrahi tedavinin uygulanması esastır ve tüm kılavuzlarda önerilmektedir. Boyun diseksiyonu bu tedavinin önemli bir parçasıdır. Bu toplantıları yapmaktaki amacımız bu konu hakkında bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak, güncel yaklaşımların pratiÄŸe aktarılmasına yardımcı olmaktır. Bu program kapsamında teorik ve pratik eÄŸitim olmak üzere iki aÅŸamalı bir plan yapılmıştır. Teorik eÄŸitim anatomi, tanımlar, endikasyonlar, dikkat edilmesi gereken yapılar ve teknik ipuçlarını içeren bilgilerden oluÅŸmaktadır. Pratik eÄŸitimde ameliyathanede bir olguya boyun diseksiyonu yapılacak ve ameliyatın salondaki katılımcılar tarafından izlenmesi saÄŸlanacaktır.

Uygulamalı EÄŸitim Tarihi 14 Ekim 2017 | Sakarya Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleÅŸtirilecektir. Katılmak isteyen meslektaÅŸlarımızın info@endokrin.com adresine kayıt yaptırmaları gerekmektedir.