Ana Sayfa
Duyurular
Tıp Fakültesinde Yeni Eğitim ve Öğretim Başladı.

TIP FAKÜLTESİNDE YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞLADI.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017/2018 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılına merhaba dedi. Korucuk Morfoloji binasında yaz boyu devam eden hazırlıklar tamamlandı. EÄŸitim yılına hazır hale gelen Fakülte de dersler baÅŸladı.

1. Sınıfa 170 öÄŸrenci alan Fakülte’nin toplam öÄŸrenci sayısı 600’ü aÅŸtı. Her yıl hem öÄŸrenci sayısı hem de akademik baÅŸarılarıyla büyüyen Fakülte bu yıl da hizmete giren SÜDETAM (Deneysel Tıp AraÅŸtırma Merkezi) ile daha da donanımlı hale geldi. Yeni Laboratuvarlar ve artan deney imkanları ile eÄŸitim kalitesini artıran Fakülte çok daha donanımlı ve geleceÄŸe hazır öÄŸrenci yetiÅŸtirme hedefinde ilerliyor.  

2017 ÖSYS ile Ä°lk binden 2 öÄŸrenci alan Fakülte, üniversite Kurumlararası yatay geçiÅŸlerde de yoÄŸun talep gördü. Fakülte’ye Merkezi ve BaÅŸarıya dayalı olarak toplam 27 öÄŸrenci alındı.

Akademik kadrosunu sürekli güçlendiren Fakülte de 49 Prof. Dr., 32 Doç. Dr., 45 Yrd. Doç. Dr, 230 AraÅŸtırma Görevlisi bulunuyor. Fakülte, son 6 ay içinde bünyesine katılan Yrd. Doç. Dr. Ahmet KARA, Yrd. Doç. Dr. Levent BAYRAM, Prof. Dr. Fahri YILMAZ, Yrd. Doç. Dr. Bahar SEVÄ°MLÄ° DÄ°KÄ°CÄ°ER, Yrd. Doç. Dr. Türkan ACAR, Yrd. Doç. Dr. Songül DOÄžANAY, Yrd. Doç. Dr. Volkan ÖTER, Yrd. Doç. Dr. Hakan SAÇLI, Yrd. Doç. Dr  Gresa ÇARKAXHIUI BULUT,  ÖÄŸr. Gör. Selçuk YAYLACI ile birlikte kadrosunu daha da güçlendirdi. 5 Hastanesi bulunan Fakültenin öÄŸrencilerine sunduÄŸu zengin uygulama imkanları sayesinde geleceÄŸin tıbbiyelileri göreve güvenle ve hazır olarak baÅŸlamaktadırlar.

2017/2018 Ders yılı önlük giyme törenine hazırlanan Fakülte sürekli artan eÄŸitim kalitesi ve donanımları sayesinde gerek her yıl tekrarladığı TUS baÅŸarıları gerekse de ÖSYS den ve yatay geçiÅŸlerden gördüÄŸü ilgi ile geleceÄŸe daha güvenli ve emin adımlarla ilerlerlemektedir.