<style type="text/css">p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px 'Helvetica Neue'; color: #222222; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px 'Helvetica Neue'; color: #222222; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none; background-color: #ffffff} span.s2 {font-kerning: none} </style>
MKÜ Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum AD dan Doç. Dr. AyÅŸe GÜLER OKYAY ve Sakarya Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum AD'dan Prof. Dr. Arif Serhan CEVRÄ°OÄžLU'nun önderliÄŸinde düzenlenen toplantının açılışına MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA, Tıp Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Cahit ÖZER ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan AKDEMÄ°R de katıldılar. Açılışta konuÅŸan Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA bu tür toplantıların önemine vurgu yaptı.
Toplantıda gebelik, doÄŸum ve sezaryenle ilgili güncel konularda çeÅŸitli sunumlar (konferansların) yapıldı. MKÜ den Doç. Dr. Kenan DolapçıoÄŸlu, Doç. Dr. AyÅŸe GÜLER OKYAY VE Yrd. Doç. Dr. Oya SOYLU KARAPINAR, Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. A: Serhan CEVRÄ°OÄžLU, Prof. Dr. Orhan ÜNAL, Prof.Dr. Selçuk ÖZDEN ve Yrd. Doç. Dr. Hilal U. YUVACI konuÅŸma yaptılar.(konferans verdiler?)
Ebeler ve doÄŸum uzmanlarının katıldığı toplantının sonunda, sezaryen oranlarının nasıl düÅŸürülebileceÄŸi tartışıldı. Normalde hayat kurtarıcı bir ameliyat olan sezaryenin gereksiz yere yapıldığında anne ve bebek ölümlerinde artışa yol açtığı gibi anne ve bebek saÄŸlığını da pek çok yönden olumsuz etkilediÄŸi belirtildi. Günümüzde her 2 doÄŸumdan birinin sezaryenle yapıldığını, ve bu durumun düzeltilmesi için hem hekimlere, hem de topluma görevler düÅŸtüÄŸü vurgulandı."