Ana Sayfa
Duyurular
Girişimsel Ağrı Tedavi Atlası

GİRİŞİMSEL AĞRI TEDAVİ ATLASI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Reanimasyon Anabilim Dalı ÖÄŸretim üyesi Doç.Dr. Serbülent Gökhan Beyaz James P. Rathmel tarafından Ä°ngilizce olarak yazılan GiriÅŸimsel AÄŸrı Tedavi Atlası’nı Türkçe’ye kazandırdı.

Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ, bu eserin kronik aÄŸrılı durumlar ile ilgilenen baÅŸta anesteziyologlar ve algologlar olmak üzere ortopedistler, romatologlar, onkologlar, beyin cerrahları, radyologlar, nörologlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimlerinin faydalanabileceÄŸi önemli bir Türkçe kaynak olacağını belirtti. Doç. Dr. BEYAZ “Rejyonel anestezi uygulayan hekimler için yeterli sayıda mükemmel denilebilecek atlas ve kitaplar olmasına raÄŸmen aÄŸrı ile ilgilenen hekimler için enjeksiyon tekniklerini açıklayan ve aynı zamanda ilgili radyografik anatomiyi de gösteren kapsamlı bir atlas bulunmamaktadır” dedi.

Bu atlasta uygulamayı düÅŸüneceÄŸiniz bir yöntemi baÅŸtan sonra tüm skopi görüntüleri ve resimleriyle birlikte bulunabileceÄŸini belirten Doç. Dr. BEYAZ; “elbette ki tüm yöntemler bu atlasta yok fakat ileri minimal invaziv yöntemleri uygulayabilmenizin ön koÅŸulu olan temel giriÅŸimsel aÄŸrı iÅŸlemleri için sizlere rehber olacağı aÅŸikardır” dedi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan AKDEMÄ°R makamında kabul ettiÄŸi Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ’ı çevirirsini yaptığı eserinden dolayı tebrik etti. Dekan AKDEMÄ°R bu tür eserlerin Türkçe’ye çevrilerek bilim insanlarının hizmetine sunulmasının çok faydalı ve yararlı olduÄŸunu, geleceÄŸe ışık tutacağını belirtti. Dekan AKDEMÄ°R makamında kabul ettiÄŸi Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ’a bundan sonraki baÅŸarılı çalışmalarının devamını diledi. 

FotoÄŸraflar