Sakaryalı ve Çinli Kardiyologlardan Ortak Operasyon

SAKARYALI VE ÇİNLİ KARDİYOLOGLARDAN ORTAK OPERASYON

Çin’den Sakarya’ya gelen Henan Provincal People Hospital Kardiyoloji doktorları ile Sakarya Üniversitesi Kardiyoloji kliniÄŸi doktorları ortak operasyona girdiler. Sakarya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde yine alkışlanacak bir operasyona imza atıldı. Çin’de Henan Provincal People Hospital’dan ilimize gelen kardiyoloji hekimleri ile Sakarya Üniversitesi Kardiyoloji KliniÄŸi ortak vakalar gerçekleÅŸtirdi. Birlikte 6 doÄŸumsal vakaya operasyon Çinli ve Sakarya Üniversitesi EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi SAÜEAH Kardiyoloji KliniÄŸi ortak gerçekleÅŸtirdikleri vakalarda tıpta yeni bir ilke imza attılar. “6 Adet doÄŸumsal kalp hastalığı olan hasta perkütan yöntem uygulanarak baÅŸarılı bir ÅŸekilde tedavi edilerek ilke imza atan heyet haklı gurur yaÅŸadı. Operasyon sonrası toplantı BaÅŸarılı operasyon sonrası Çinli ve Sakarya Üniversitesi EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi Kardiyoloji Ekibi önemli bir toplantı gerçekleÅŸtirerek durum deÄŸerlendirmesi yaptılar. Toplantıya Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir BaÅŸkanlık ederken, Prof. Dr. Harun Kılıç, Prof. Dr. Ersan Tatlı, Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar ile diÄŸer Kardioloji doktorları da yoÄŸun ilgi gösterdiler. Çinli ile Sakaryalı Kardiyologların katılımı ile gerçekleÅŸtirilen toplantının yararlı olduÄŸuna vurgu yapan hekimler, “Bu operasyon ve toplantılar Tıp için çok yararlı olmaktadır. Faydalı olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz bu birlikteliklerinin devamlı olmasını arzu etmekteyiz” dediler.