Ana Sayfa
Duyurular
1 Hekim 1 Hayat 13: Prof. Dr. Ahmet Sınav

1 HEKÄ°M 1 HAYAT 13: PROF. DR. AHMET SINAV

"Bir Hekim Bir Hayat" nedir?

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi "GeleceÄŸin Hekimleri ÖÄŸrenci TopluluÄŸu" tarafından her yıl 

düzenlenen, alanında seçkin ulusal veya uluslara arası tecrübe ve tanınırlığı olan bir Uzman Doktor, bilim adamı veya hocanın davet edildiÄŸi, bir konuÅŸma serisi olan “! Hekim, 1 Hayat”   geleceÄŸin doktorları olacak Tıp ÖÄŸrencilerine ilham verecek, hayata, tıp eÄŸitimine ve uzmanlık tercilerine dair, bilimsel tecrübelerin aktarıldığı bir etkinliktir.

“! Hekim, 1 Hayat” etkinliÄŸine katılım gösteren seçkin bilim insanları, biyografilerini, anılarını; niçin tıp fakültesini seçtiklerini ve kariyer yaÅŸamındaki tecrübelerini, proje ve yayınlarını öÄŸrencilerle paylaÅŸarak eÄŸitim gören tıp öÄŸrencilerinin ileriki yaÅŸamlarına ve tercihlerine tavsiyelerde bulunulmaktadırlar.

 

"Bir Hekim Bir Hayat-13" Ekim Ayı KonuÄŸu Prof. Dr. Ahmet SINAV

"Bir Hekim Bir Hayat" konuÅŸmalarında, bu hafta, ülkemizin önde gelen Anatomi hocalarından ve "dünyanın tek Tıp Ressamı Anatomi uzmanı Doktor" olan Prof. Dr. Ahmet Sınav konuÅŸtu.

Önce, “Hekim” olduÄŸundan bahseden Prof. Dr. SINAV, hekimlik kavramının anlamı ile giriÅŸ yapan SINAV hayatında hiç hekimlik yapmadığından bahsetti. ÇocukluÄŸundan itibaren birçok hayalinin olduÄŸundan bahseden Prof. Dr. SINAV. Resme olan ilgisinden dolayı en büyük hayali olan ve Dünyada sadece bir kiÅŸinin uÄŸraÅŸtığı Tıp Ressamlığı üzerine çalışmalar yaptığını ve bunun üzerinde ilerlediÄŸinden bahsetti.

Prof. Dr. Ahmet Sınav, Burdur ilimine baÄŸlı 400 nüfuslu bir Düden köyünden Amerika BirleÅŸik Devletlerinde, Dünyanın en saygın üniversitelerinde öÄŸretim üyeliÄŸine uzanan yaÅŸamı ve kariyerini anlattı.  Gülhane Askeri Tıp Akademisinden mezun olarak Tıp doktoru oluÅŸunu, Anatomi uzmanlığını seçme hikayesini, uzmanlık eÄŸitiminde yaÅŸadıklarından önemli anılarını katılımcılarla paylaÅŸtı. Bunların yanında, özel alanı olan Tıp Ressamlığından ve sanata olan merakından, gayretlerinden sinema ve dizi oyunculuÄŸu deneyimlerinden söz etti.  

Dünyada, Tıp Doktoru ve Anatomi uzmanı olan Tek Tıp Ressamı olmasının kariyer hayatına etkilerinden söz etti.  Amerika BirleÅŸik Devletleri, Columbia Üniversitesinden uzun yıllar öÄŸretim üyesi olarak çalıştıktan sonra emekli olup Türkiye’ye dönmesini ve Türkiye’de Dekanlık ve rektörlük deneyimlerinden bahsetti.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi GeleceÄŸin Hekimleri ÖÄŸrenci TopluluÄŸunun gerçekleÅŸtirdiÄŸi 1 Hekim 1 Hayat -13 öÄŸrencilerin yoÄŸun katılımlarıyla gerçekleÅŸti. Geleceklerine kariyer yaÅŸamlarına ışık tutacak bir büyük Tıp ve Bilim Adamız ve aynı zamanda Tıp Ressamlığı gibi bir sanata dalında da dünyada en önde gelen bir bilim adamı ile tanımış oldular.

Konferans sonrası yapılan çekiliÅŸ ile 5 ÅŸanslı öÄŸrenciye Prof. Dr. Ahmet SINAV kendi el çizimi anatomi resimlerini öÄŸrencilere imzalayarak hediye etti.

Program Dekan Prof. Dr. Ramazan AKDEMÄ°R’in teÅŸekkür konuÅŸmaları ve toplu resim çekiminin ardından son buldu.

 

Prof. Dr. Ahmet Sınav, kimdir?

1961 yılında Burdur'un YeÅŸilova ilçesinin Düden Köyü'nde doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise eÄŸitimini Denizli'de tamamladı. Tıp eÄŸitimine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde baÅŸladı ve1986 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1987-1989 yılları arası Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim dalında uzmanlık eÄŸitimi aldı. Anatomi alanında 1993 yılında yardımcı doçent, 1995'da doçent unvanı elde etti. 1994 yılında GATA Medikal Ä°letiÅŸim Merkezi'ni kurdu. 1997'de GATA'daki görevinden emekliye ayırıldı. Turist olarak gittiÄŸi Amerika BirleÅŸik Devletleri'nde bir bilimsel konferansta tanıştığı Columbia University ekibinden gelen teklifi kabul edip, College of Physicians and Surgeons (Tıp Fakültesi) Anatomi departmanında Associate Research Scientist ünvanıyla klinik anatomi dersleri vermeye baÅŸladı. 8 yıl Columbia University'de araÅŸtırmacı doçent unvanıyla anatomi hocalığı görevini y ürüttükten sonra 2007 yılında Georgia Regents University, Medical College of Georgia (MCG)'dan Profesorlük teklifi aldı ve kabul edip 3 yıl süre ile MCG'de full Professor çalıştı. Bu süre içinde Anatomy ve Neuroanatomy ders direktörlüÄŸü görevlerinde bulundu. 

2010'da Türkiye'ye geri dönüp Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'nda profesör olarak göreve baÅŸladı. 2011 yılında Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına atandı. 10 Aralık 2013 tarihinde ayrılarak Sanko Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görevine baÅŸladı. Halen bu görevinin yanında, Amerika BirleÅŸik Devletleri Georgia Regents University Medical College of Georgia Anatomi departmanında Adjunct Professor olarak görev yapıyor. Tıp doktorluÄŸu ve anatomi uzmanlığının yanı sıra, profesyonel bir tıp ressamı olan Dr. Sınav, profesyonel kariyeri boyunca internet tabanlı interaktif anatomi eÄŸitim programları ve klinik anatomi alan ında ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlar yapıp çok sayıda seminer ve konferanslar verdi. Dr. Sınav, 2012 yılı itibariyle, dünyada 200 civarında olan board sertifikalı (CMI Certified Medical Illustrator) tıp ressamından birisi olup, 2010 yılında ABD'de Board of Certification of Medical Illustration'a daimi üye olarak seçilmiÅŸtir. Ayrıca profesyonel olarak the Association of Medical Illustrators, American Association of Anatomists, American Association of Clinical Anatomists ve Türk Anatomi ve Klinik Anatomi DerneÄŸi üyesidir. Evli olup üç çocuk babasıdır.