GeliÅŸim Seminerleri II

GELİŞİM SEMİNERLERİ II

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi GeleceÄŸin Hekimleri öÄŸrenci topluluÄŸu tarafından  düzenlenen GeliÅŸim Seminerlerinin ikincisi 7 Mart 2018 ÇarÅŸamba günü fakültemizde gerçekleÅŸtirildi. Åžair-yazar Ercan YILMAZ’ın “Edebiyatın Aynasında Tıp” baÅŸlıklı konuÅŸması öÄŸrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. KonuÅŸmasında, hekimliÄŸin insanı anlama sanatı olduÄŸuna vurgu yapan Yılmaz, edebiyatın ve sanatın hekimin hastaya yaklaşımında olumlu etki yapacağını; Tıp, Edebiyat ve Felsefenin iç içe olduÄŸunu, hekimin entellektüel bilgi birikimini arttırması gerektiÄŸini ve hikmet sahibi olması gerektiÄŸini belirtti.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan AKDEMÄ°R toplulukların bu tür etkinliler ile farkındalık oluÅŸturukları, farklı konular ile bilgilenerek yoÄŸun ders programlarından biraz da olsa uzaklaÅŸtıklarını dile getirdi. Dekan AKDEMÄ°R GeliÅŸim Semineri 2’ye katılım gösteren Åžair ve Yazar Ercan YILMAZ ile bu etkinliÄŸi gerçekleÅŸtiren Dönem 3 öÄŸrencisi Tunahan DERTLÄ°’ye teÅŸekkür ederek, bu tür etkinliklerin daha da artatarak devam etmesini temenni etti.