Ana Sayfa
Duyurular
Bypass Sonrası Yaşam

BYPASS SONRASI YAÅžAM

14 Mart Tıp Bayramı’nda SEAH Kardiyoloji KliniÄŸi tarafından hastanede kalp ameliyatı ve anjiyo olan hastalar yönelik düzenlenen eÄŸitim programında, hastalar hekimlere ve saÄŸlık çalışanlarına teÅŸekkür etti

Sakarya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde kalp damar cerrahi bölümü hastalarına yönelik “Bypass Sonrası YaÅŸam” konulu eÄŸitim programı düzenlendi. Hastanede kalp ameliyatı ve anjiyo olmuÅŸ birçok hastanın aileleriyle katıldığı programının açılış konuÅŸmasını BaÅŸhekim Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar yaptı. Çakar, hastanede kalp damar cerrahi bölümünün kuruluÅŸ öyküsünü anlattı. Programda Bypasslı hastanın takibi konusunda Yrd. Doç. Dr. Ä°brahim KocayiÄŸit bilgiler verdi.  KocayiÄŸit, baÅŸarılı geçen Bypass ameliyatları sonrası hastaların üç aylık bakım dönemlerinin önemli olduÄŸunu belirterek, “Ameliyattan çok asıl ameliyat sonrası hastanın doktorunun sözünü dinlemesi ve kendine iyi bakması önemli” dedi. 
 

MERAK EDÄ°LENLER
Bypasslı hastaların beslenmesi konusunda bilgiler veren Uz. Dr. Jalan Åžerbetçigil Ergönenç, ameliyat öncesi ve sonrası fazla kilolardan kurtulmanın önemli olduÄŸunu dile getirdi. Bypass sonrası sık sorulan soruları paylaÅŸarak açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Ä°brahim Kara, kalp ameliyatı olduktan sonra bir hastanın sorumlulukları hakkında da bilgi verdi. Bypass ameliyatı geçirerek saÄŸlıklarına kavuÅŸan hastalar, “Ä°limizde böyle bir hastanenin ve böyle baÅŸarılı bir bölümün bulunması bizim için çok önemli. Ä°nsanın en çaresiz olduÄŸu an, öldüÄŸümüzü sandığımız an bizleri hayata baÄŸladınız. Gerek ameliyat öncesi, gerek ameliyat sonrası hem doktorlarımız hem de serviste hizmet veren tün saÄŸlık çalışanları bizlerle çok güzel ilgilendi. Allah hepinizden razı olsun” sözleriyle teÅŸekkürlerini illetti. Zaman zaman hem duygulandıran, hem de gülümseten anların yaÅŸandığı eÄŸitim programı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

KAYNAK: SAKARYA YENÄ°HABER