Birsen Başar Fakülte Öğrencileri İle Söyleşi

BİRSEN BAŞAR FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİ İLE SÖYLEŞİ

2 Nisan Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Otizm ve Down Sendromu ÖÄŸrenci TopluluÄŸu, Sakarya Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸünün düzenlediÄŸi etkinlik kapsamında ilimize gelen Birsen BAÅžAR'ı konuk etti. Morfoloji Binasın Derslik I'de öÄŸrencilerle bir araya gelen BAÅžAR. Otizm nedir, Otizmin farkındalığı hakkında bigiler verdi. Birse BAÅžAR 21 yaşında farkedilen hastalığının hayatına nasıl etki ettiÄŸini ve sonrasında bununla nasıl yaÅŸaması gerektiÄŸni öÄŸrenciler ile paylaÅŸtı. YaÅŸamı boyunca Otizm ile ilgili 3 kitap yazdığını ve 4. kitap için çalışmalara baÅŸladığını belirtti. Sumumun arından Fakülte dakan yardımcısı Prof. Dr. Nureddin CENÄ°Z  Birsen BAÅž'a günün anısına teÅŸekkür belgesi takdim etti. Program toplu resim çekimi ile sona erdi.