Ana Sayfa
Duyurular
4 Ayda 100 Açık Kalp Ameliyatı

4 Ayda 100 Açık Kalp Ameliyatı

4 ayda 100 can kurtardılar
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı 100. açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.
07.12.2013
Kalp kapak değişimi ve ritim problemi nedeni ile yakma işlemi uygulanan bayan hastanın sağlık durumu son derece iyi. Gerekli alt yapı eksiklikleri hızla giderilerek faaliyete geçirilen ‘tam donanımlı ve dünya standartları üzerindeki’ kalp ameliyathanesinde ilk açık kalp ameliyatı aynı ekip tarafından 30 Temmuz 2013 günü yine bir bayan hastaya (koroner by-pass) uygulanmıştı.
4 ayda Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde göreve başlayan tüm akademik personelin de aralarında bulunduğu geniş bir ekiple hizmete başlayan hastanede, aradan geçen 4 aylık sürede toplam 100 açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.En zorlu Günde ortalama iki açık kalp ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. M. Kaan Kırali başkanlığındaki kalp-damar cerrahisi ekibi, bugüne kadar koroner by-pass, kapak değişim veya onarımı, doğumsal kalp anomalisi, ani ana damar yırtılması gibi kalp cerrahisinin en zorlu hastalıklarında gerçekleştirdikleri başarılı ameliyatlarla hastalarına şifa dağıtmaktadırlar.Pasta kesildi Sakarya ve çevre iller için önemli bir kazanç olan bu hizmetin gelecek yıl ameliyat sayısının 500’ün üzerine çıkarak devam ettirilmesi hedeflenirken, aynı zamanda çocuk kalp cerrahisinin de temellerinin atılması planlanıyor. 100. ameliyat nedeniyle hastane bölümünde pasta keserek kutlama yapan ekip oldukça mutluydu.
 Kutlama etkiliÄŸine, Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Hüseyin Gündüz, Kalp ve Damar Cerrahi Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali, Doç. Dr. Orhan Veli DoÄŸan, Yrd. Doç. Dr. Alper Erkin, Yrd. Doç. Dr.Ä°brahim Kara, Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Nurgül Keser, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bülent Tavan ve bölüm personeli katıldı.
http://sakaryayenigun.com.tr/haberOku.php?id=11466  

FotoÄŸraflar