Beyaz Önlük Giyme Töreni

BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci Sınıf Öğrencilerine Beyaz Önlük Giyme töreni Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü Konferans Salonunda yapıldı. Törene Vali Mustafa Büyük, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Öğretim Üyeleri, Öğrenciler ve Velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklala marşının söylenmesiyle başlayan programda , Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Amsa kanda ISSOUFOU ile 1. Sınıf öğrenci temsilcisi Gülsüm Reyhan ÖZAKKAŞ’ın konuşmalarıyla devam edildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in günün önemini dile getiren konuşmalarının ardından, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Kürsüye geldi. Prof. Dr. Muzaffer Elmas Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç hakkında bilgi verdikten sonra fakültenin nitelikli öğretim kadrosu ile geleceğe dönük çok kaliteli öğrenciler yetiştireceğini söyledi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük törende yaptığı açıklamalarında; ‘‘İlimizde geçen yıl eğitime başlayan Tıp Fakültemiz, ilimizin sağlık sorunlarının giderilmesi konusunda büyük bir fayda ve katkıda bulunacağına inanıyorum. Tıp Fakültesini ilimize kazandırılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ diye konuştu. Törene katılan protokol bu yıl Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıfa başlayan 70 öğrenciye Beyaz Önlüklerini giydirdiler.