Tıp Fakültesi Otizm ve Down Sendromlular Topluluğundan Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezine Ziyaret

TIP FAKÜLTESİ OTİZM VE DOWN SENDROMLULAR TOPLULUĞUNDAN SAKARYA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

TIP FAKÃœLTESÄ° OTÄ°ZM VE DOWN SENDROMLULAR TOPLULUÄžUNDAN SAKARYA ÖZEL EĞİTÄ°M UYGULAMA MERKEZÄ°NE ZÄ°YARET     Tıp Fakültesi Otizm ve Down Sendromluluar TopluluÄŸu, Doç. Dr. Süleyman KALELÄ° eÅŸliÄŸinde 22 ocak 2014 tarihinde Serdivanda bulunan Sakarya Özel EÄŸitim ve Uygulama Merkezinde gerçekleÅŸtirilen karne etkinliÄŸinde öğrenci ve velilerle bir araya gelediler. Saat 14:00’de baÅŸlayan etkinliklerde Özel EÄŸitim Uygulama Merkezi Rehber Öğretmeni Sabri NAZLI Otizmli çocuklar hakkında sunum gerçekleÅŸtirdi. Sunumda otizmli çocukların davranışları, günlük aktiviteleri hakkında bilgi veren NAZLI öğrencilerin sorularını da cevapladıktan sonra hocalarla birlikte okulu ve sınıfları gezip özel eÄŸitim merkezinde öğrencilerin nasıl bir eÄŸitim aldığı hakkında bilgi aldılar. Etkinlik kapsamında öğrencilerle birlikte Uzm. Ä°rfan ACAR küçük bir gitar resitali verdiler. EtkinliÄŸin sonrasında tıp fakültesi çocuk kardiyolojisi bilim dalından Doç. Dr. Mehmet KARACAN ekokardiyografi ile tarama gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Öğrencilerin ve velilerin ilgi gösterdiÄŸi etkinlik küçük ikramların ardından sona erdi.   EtkinliÄŸin sonunda açıkla yapan topluluk baÅŸkanı Mehmet AKBALIK ve Okan YİĞİT  topluluÄŸun amacının, bu kurumların ve otizimli çocukların varlığının topluma duyurulması ve bu konuda bilincin arttırılmasının gerekli olduÄŸunu ve bu tür etkinliklerin devam edeceÄŸini söylediler.   EtkinliÄŸin gerçekleÅŸtirilmesinde katkıları olan Okul Müdürü Ahmet GÖKTAŞ’a ve Yönetimine göstermiÅŸ oldukları ilgi ve desteklerinden dolayı teÅŸekkür eden Doç. Dr. Süleyman KALELÄ° ve Öğrenci TopluluÄŸu bu karşılıklı iliÅŸkilerin ve etkinliklerin her zaman devam edeceÄŸini ve artık Tıp Fakültesi ile Sakarya Özel EÄŸitim Ugulama Merkezi arasında bir baÄŸ oluÅŸtuÄŸunu dile getirdiler. Doç. Dr. Süleyman KALELÄ° etkinliÄŸe katılan ve destek veren öğrencilerine içten teÅŸekkürlerini sunarak baÅŸarılarının devamını diledi.