Ana Sayfa
Duyurular
Südetam Hizmete Açıldı

SÜDETAM HİZMETE AÇILDI

Yapımına 2 yıl önce baÅŸlanan ve bu yıl başında iç donanımı teknik ekipman alımlarına baÅŸlanan SUDETAM, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan tarafından, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Dr ÖÄŸretim Üyesi YaÅŸar Kahraman ve Tıp Fakültesi öÄŸretim üyelerinin geniÅŸ katılımları ile Kahvaltılı Akademik Kurul Toplantısı ardından resmen hizmete açıldı.  Kahvaltı sonrası, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan Morfoloji Binasında incelemelerde bulundu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir,  Morfoloji binasında bulunan laboratuvarlar, derslikler, Anatomi Kadavra-maket salonu, Tıp EÄŸitimi Simülasyon Merkezi,  elektronik sınav salonu, kantin ve diÄŸer birimler hakkında Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan’ a bilgiler verdi. Ardından Morfoloji SÜDETAM Açılışı yapıldı ve tüm öÄŸretim üyeleriyle toplu resim çekildi.

SÜDETAM Birim sorumlusu Prof. Dr. Ramazan ÅžekeroÄŸlu ve Veteriner Dr. ÖÄŸr. Üyesi Hüseyin ÇakıroÄŸlu tarafından SUDETAM bünyesinde bulunan birimler ve cihazlar tanıtıldı.  SÜDETAM Laboratuvarlar ve araÅŸtırma birimleri hizmete açıldı.

Tıp SÜDETAM ın özelikle TÜBÄ°TAK, SAN-TEZ,  Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa BirliÄŸi Projeleri gibi dış kaynaklı büyük bilimsel araÅŸtırma projeleri için alt yapı bakımından önemi vurgulandı.

Bölgemize hizmet vermek üzere Kanser hastalarına yönelik, Nano-Onkokoji, Kök Hücre araÅŸtırmaları gibi alanlarda Sakarya ve bölgesinde henüz tedavi olanağı bulunamayan hastaların tedavisi için yeni imkanların geliÅŸtirilmesi planları ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Rektör Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, Tıp Fakültesinin Sakarya Üniversitesi ve ilimiz için önemini bildiklerini ve imkan dahilinde her tür desteÄŸi vereceklerini belirtti. ÖÄŸretim üyeleri ile de tek tek tanışan Rektör Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, ayrıca Mayıs başından itibaren SAÜ Tıp Fakültesinde göreve baÅŸlayan Anatomi Profesörü Ahmet Sınav, Radyoloji Prof. Dr. M Halil Öztürk, Fizyoloji Profesörü Cahit BaÄŸcı, Radyolog Dr. ÖÄŸr. Üyesi Fuldem Mutlu, Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Fatih DoÄŸan, Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Erdem Çokluk, YenidoÄŸan uzmanı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Meltem Karabay ve Göz Hastalıkları uzmanı Dr. ÖÄŸr. ÜyesiÄ°sa Yuvacı ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

FotoÄŸraflar