Gastroenteroloji Bilim Dalı Ef Clıf Konsorsiyum Üyesi
GASTROENTEROLOJÄ° BÄ°LÄ°M DALI EF CLIF KONSORSÄ°YUM ÃœYESÄ°

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gastroenteroloji Bilim Dalı 22 Temmuz 2020 tarihinde EASL-EF CLIF Konsorsiyum merkezleri ağının bir üyesi olmuÅŸtur.

Avrupa Gastroenteroloji Cemiyeti (EASL)’a baÄŸlı bir organizasyon olan EF CLIF (European Foundation For the Study of Chronic Liver Failure)’in temel amacı KaraciÄŸer Sirozlu hastaların hayat kalitesini ve beklenen yaÅŸam sürelerini iyileÅŸtirmektir. Bu amaçla dünya üzerinde 35 ülkede toplam 170 merkezin dahil olduÄŸu klinik araÅŸtırmalar yürüten bu organizasyona yaptığımız baÅŸvuru sonucunda Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı bu merkezlerin arasına kabul edilmiÅŸtir. Klinik olarak hedefimiz bundan sonra yapılacak olan Uluslararası çalışmalarda üniversitemizi ve ülkemizi en iyi ÅŸekilde temsil etmek olacaktır.

Gastroenteroloji bilim dalı öÄŸretim üyelerini tebrik eder baÅŸarılı çalışmalarının devamını dileriz.