Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde Devir Teslim Töreni
FAKÜLTEMİZDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

FAKÜLTEMİZDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dekanlık Devir Teslim Töreni yapıldı.

Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende 2012 yılından beri dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ramazan Akdemir, görevini Prof. Dr. OÄŸuz Karabay’a devretti.

Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr.  Temel Gürdal, Genel Sekreter Dr. ÖÄŸr. Üyesi YaÅŸar Kahraman, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin BüyükokuroÄŸlu, Fakülte Sekreteri Kerim Ä°sen, fakülte akademik ve idari personeli de katıldı.

 

Prof. Dr. OÄŸuz Karabay kimdir?

Prof. Dr. OÄŸuz Karabay 1970 Tokat’ta doÄŸdu. Lise öÄŸrenimini Ä°stanbul Ä°brahim Turhan Lisesinde bitirdikten sonra, üniversite öÄŸrenimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı, aynı fakültenin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 1997 yılında uzmanlığını aldı. Sonrasında Düzce SSK Hastanesinde çalıştı.

2003 yılında Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesinde yardımcı doçent unvanını alarak görevini sürdürdü. Aynı üniversitede 2006 yılında Doçent olduktan sonra 2008 yılında Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma hastanesinde klinik ÅŸefi olarak atandı. 2011 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Profesör kadrosuna atandı.

Ä°lgi alanları, kronik hepatitler, Antibiyotik yönetimi ve HIV/AIDS oluÅŸturmaktadır. Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları DerneÄŸi (EKMUD) ve Viral hepatitle savaşım derneÄŸi olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası derneÄŸe üyedir. Uluslararası indekslerde taranan 190 yayınlanmış yayını, 10 kitap ve kitap bölümü, 4 adet patenti bulunmaktadır.

2008-2009 yıllarında Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma hastanesi BaÅŸhekimliÄŸi yapmıştır. 2014-2016 yıllarında Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyeliÄŸi yapmıştır. 2012-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Enstitü Müdürü olarak görev almıştır.

OÄŸuz Karabay evli ve üç çocuk babasıdır.

 

FotoÄŸraflar