Öğrencilerimizin Tübitak 2209 Başarısı

ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜBİTAK 2209 BAŞARISI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÄŸrencilerinin

TÜBÄ°TAK 2209 Üniversite ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Projeleri baÅŸarısı

Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler danışmanlığında, yürütücülüÄŸünü Tıp Fakültesi Dönem 5 öÄŸrencimiz Erhan Bezdegümeli’nin yaptığı ve Ahmet Yasir Men, Merve Nur Ä°nce’nin araÅŸtırmacı olarak görev aldığı “Ä°leri Evre Metastatik Gastrointestinal Kanserli Hastalarda Ä°rinotekan Direncinde Epidermal Mezenkimal GeçiÅŸ ile Uzun kodlanmayan RNA’lar Arasındaki Ä°liÅŸkinin Belirlenmesi” baÅŸlıklı proje ile TÜBÄ°TAK 2209-A programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Ayrıca, Dr. Asuman Deveci Özkan danışmanlığında, yürütücülüÄŸünü Dönem 3 öÄŸrencimiz Samet Cırık’ın yaptığı ve Eyüpcan Yüca’nın araÅŸtırmacı olarak yer aldığı “Potansiyel Bir FAS Ä°nhibitörü Olarak Tannik Asitin Metastatik Prostat Kanseri Hücrelerinde AKT/MTOR Sinyal Yolağı Üzerindeki Etkisinin AraÅŸtırılması” baÅŸlıklı projede TÜBÄ°TAK 2209-A programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.