Ana Sayfa
Duyurular
Muafiyet ve Yeterlilik Sınav Duyurusu

MUAFÄ°YET ve YETERLÄ°LÄ°K SINAV DUYURUSU

SAKARYA ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ°

2020-2021 EĞİTÄ°M ÖÄžRETÄ°M YILI Ä°NGÄ°LÄ°ZCE

MUAFÄ°YET ve YETERLÄ°LÄ°K SINAV DUYURUSU

 

Muafiyet sınavına baÅŸvuracak öÄŸrenciler:

Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin Zorunlu Ä°ngilizce dersinden muaf olmak isteyen tüm öÄŸrenciler bu sınava baÅŸvurabilirler. Muafiyet sınavından 50 ve üstü not alan öÄŸrenciler baÅŸarılı sayılacaktır.

Sınava girmek isteyen öÄŸrenciler için baÅŸvuru ve sınav uygulama takvimi aÅŸağıda belirtilmiÅŸtir.

Muafiyet Sınav Başvurusu

24.08.2020 - 11.09.2020 tarihleri arasında SABÄ°S üzerinden (ogr.sakarya.edu.tr) online baÅŸvuru yapılacaktır

Muafiyet Sınavı

23.09.2020 tarihinde Saat: 10.00'da Sınav online olarak esinav.sabis.sakarya.edu.tr adresinden yapılacaktır. SABIS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılacaktır

 

Yeterlilik sınavına baÅŸvuracak öÄŸrenciler:

a) Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin, Bölümlerinde Ä°steÄŸe BaÄŸlı Hazırlık okuma hakkı tanınan ve kayıtlı olduÄŸu bölümlerinde verilen mesleki Ä°ngilizce derslerini almak isteyen öÄŸrenciler bu sınava baÅŸvurabilirler. Yeterlilik sınavından 65 ve üstü not alan öÄŸrenciler baÅŸarılı sayılacaktır.

b) Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin Bölümlerinde Zorunlu Hazırlık okuma ÅŸartı olan, bu ÅŸarttan muaf olup, bölümlerinde verilen eÄŸitime baÅŸlamak isteyen öÄŸrenciler bu sınava baÅŸvurabilirler. Yeterlilik sınavından 75 ve üstü not alan öÄŸrenciler baÅŸarılı sayılacaktır.

Yeterlilik Sınavı Başvurusu

24.08.2020 - 11.09.2020 tarihleri arasında -SABÄ°S üzerinden (ogr.sakarya.edu.tr) online baÅŸvuru yapılacaktır

Yeterlilik Sınavı

Sınav online olarak hem yazılı ve hem de sözlü olmak üzere 2 aÅŸamalı olarak yapılacaktır. esinav.sabis.sakarya.edu.tr üzerinden yazılı sınavdan 80 ve üstü not alan öÄŸrenciler online olarak sözlü sınava alınacaktır. Online sınavda gösterilen performans baÅŸarı durumunu belirleyecektir. Online sınav oturumları, saatleri ve sınavın yapılacağı baÄŸlantı yd.sakarya.edu.tr web adresinden 27.09.2020 saat 18:00 ‘da duyurulacaktır.

Yeterlilik Online Sınav -Dikkat Edilecek Hususlar