Fakültemize Kadavra Bağışı
FAKÜLTEMİZE KADAVRA BAĞIŞI

25 Ağustos günü vefat eden T.Ç’ın bedeni, ailesinin isteği üzerine geleceğin hekimlerinin daha bir iyi eğitim görmesi ve insanlığa fayda sağlamak adına, ablası Sayın Nilgün YILDIRIM ve damadı Sayın Ahmet CIRIK tarafından Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalına bağışlanmıştır.

Fakültemiz Dekan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROĞLU ve Anatomi A.B.  Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Keziban KARACAN kısa süre önce vefat eden T.Ç’ın bedenini tıp eğitiminde, öğrencilerin yetişmesi ve insan sağlığına hizmet etmesi için bağışladığını ifade ederek kabul etmişlerdir.

Kadavra üzerinde eğitim, Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin vazgeçilmezidir. Özellikle Anatomi derslerinde kadavra eğitimi öğrenci ve akademisyen açısından olmazsa olmazdır. Fakültemize daha önce bağış olmadığı için, kadavralar Rektörlüğümüzün desteği ile yurt dışından temin edilmiştir.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Oğuz KARABAY, bağış nedeniyle, T.Ç’nin yakınlarına bir mektup göndererek teşekkürlerini ayrıca yazılı olarak ta iletmiştir.