Ana Sayfa
Duyurular
Öğrencilerimize Uzaktan Eğitim Programı Duyurusu

ÖĞRENCİLERİMİZE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Uzaktan Eğitim Programı

ile Ä°liÅŸkili ÖÄŸrencilere Duyuru

           

Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında; Tıp Fakültesi 6. Sınıf (İntörn) dışındaki tüm Eğitim Birimlerinde uzaktan eğitim modeli uygulanacaktır. 5 Ekim 2020 tarihinde baÅŸlayacak uzaktan eÄŸitim programları oluÅŸturulmuÅŸ ve akademik takvim ve uzaktan eÄŸitim ders programları Tıp Fakültesi internet sitesinde yayınlanmıştır. Güz döneminde uygulanacak teorik ve laboratuvar uygulamaları ve sınavlar ile ilgili  belirlenen esaslar ÅŸöyledir;

 

1.     Dersler 40 dakika olup soru ve cevap için 10 dakika ek süre vardır.

2.     ÖÄŸrencilerin teorik derslerde en az %35 canlı derse devam etmeleri zorunludur. Kalan %35 devam zorunluluÄŸunu isterse canlı ders isterse tekrar izleyerek saÄŸlayabilir. Devam yerine geçecek tekrar izlemeler dersin iÅŸlendiÄŸi hafta içinde gerçekleÅŸtirilmelidir.

3.     Birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarda laboratuvar uygulamaları daha önceden kaydedilen videolar ile gerçekleÅŸtirilecektir. Video kayıtlarının linkleri liste halinde yayınlanacaktır.

4.     Bazı teorik dersler ya da laboratuvar uygulamalarında öÄŸretim üyesi tarafından yüklenen dokümanlar öÄŸrenci tarafından kontrol edilmelidir.

5.     
 Birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarda ders kurulu sınavları ders programlarında belirlenmiÅŸ olan gün ve saatte çevrimiçi olarak yapılacaktır.

6.     Dördüncü ve beÅŸinci sınıflarda her klinik uygulama için teorik sınavlar, her staj sonrası teorik dersleri takip eden ilk Cumartesi günü saat 10:00’da çevrimiçi olarak yapılacaktır.

7.     Sorular çoktan seçmeli ya da açık uçlu olabilir

8.     Yapılan sınavlarda öÄŸrencilere eÅŸlenik farklı sorular sorulacaktır.

 

Tüm bu koÅŸullar COVID-19 Pandemisinin getirdiÄŸi mecburiyetten oluÅŸmaktadır. Bu dönemde eÄŸitimin düzgün bir ÅŸekilde sürdürülebilmesi için her öÄŸretim üyesinin burada yazan koÅŸullara dikkatle riayet etmesini önemle rica ederim.