Ana Sayfa
Duyurular
Tübitak’ta Büyük Başarı

TÜBİTAK’ta BÜYÜK BAŞARI

TÜBÄ°TAK tarafından lisans öÄŸrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araÅŸtırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araÅŸtırma yapmaya teÅŸvik edilmeleri amacıyla baÅŸlatılan “TÜBÄ°TAK 2247-C Stajyer AraÅŸtırmacı Burs Programı (STAR)” kapsamında Sakarya Üniversitesinden 10 öÄŸrenci desteklenmeye hak kazandı.

TÜBÄ°TAK tarafından hazırlanan Star Programı kapsamında SAÜ Bilgisayar ve BiliÅŸim Bilimleri Fakültesi BiliÅŸim Sistemleri Bölümü öÄŸrencileri Betül Sena ÇaÄŸlar, Kübra Kısmet, Veysel DoÄŸan ve Muhammed Emin Güzel, Ä°lahiyat Fakültesi öÄŸrencisi Feyza Bakay, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öÄŸrencisi Mehmet Enes Tezçakar, Mühendislik Fakültesi Endüstri MühendisliÄŸi Bölümü öÄŸrencisi Merve Dayanç ve Metalurji ve Malzeme MühendisliÄŸi Bölümü öÄŸrencisi Muhammed Osman Numan OÄŸuz, Tıp Fakültesi öÄŸrencileri Merve Nur Ä°nce ve Samet Cırık yürütülen TÜBÄ°TAK projelerinde çalışma hakkı kazandı. ÖÄŸrenciler bilimsel araÅŸtırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL de burs alacaklar.

145 farklı üniversiteden 1359 farklı projede yer almak üzere bin 500 lisans öÄŸrencisinin desteklendiÄŸi programda öÄŸrenciler, Sakarya Üniversitesi bünyesinde yürütülmekte olan projelerin yanı sıra, diÄŸer üniversite, enstitü ve özel ÅŸirketlerin bünyesindeki projelerde de görev alacaklar.

 

ÖÄŸrencilerini tebrik eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan lisans düzeyindeki Ar-Ge projelerinde öÄŸrencilerinin görev almalarını desteklediklerini belirterek, “Bu desteÄŸimizle öÄŸrencilerimiz mezun olduktan sonra gerek lisansüstü sürece uyum saÄŸlamada, gerekse sanayiye adaptasyonda büyük avantaj kazanıyor” diyerek sözlerine devam etti.

“Ülkemize Ar-Ge tecrübesi kazanmış lisans mezunları kazandıracağız”

Önümüzdeki dönemlerde Sakarya Üniversitesi bünyesinde desteklenen projeleri arttıracaklarına dikkat çeken Rektör SavaÅŸan, “Sektör firmalarının Ar-Ge merkezleriyle koordineli olarak yürütülecek programlar ile Ülkemize Ar-Ge tecrübesi kazanmış lisans mezunları kazandıracağız. Bu sayede Sakarya Üniversitesinde üretilen bilgi ve tecrübenin, ülkemizin diÄŸer resmi kurumlarına ve sanayiye aktarılması da saÄŸlanacak” dedi.

FotoÄŸraflar