Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ İle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
SAÜ ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

SAÜ ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Protokol kapsamında Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸrencileri Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinin eÄŸitimi ve fiziki imkânlarından faydalanabilecekler.

Törene Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ä°lhami Yurdakul, Genel Sekreteri Doç. Dr. Cenk Karakurt, ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Dairesi BaÅŸkanı Sezer Kuyucu, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay ve akademisyenler katıldı.

Protokol töreninde konuÅŸan Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, “Uzaktan EÄŸitim Platformunda olduÄŸu gibi eÄŸitim kalitesini iyileÅŸtirmek amacıyla Türkiye’deki üniversitelere destek verme çabası içerisindeyiz. Türkiye’deki yükseköÄŸretim öÄŸrencilerinin daha iyi imkânlarda eÄŸitim alması için bu tür iÅŸbirliklerini önemsiyoruz. Bundan sonra yapılacak olan ÅŸey iki üniversite arasındaki paylaşımların çoÄŸalması ve kardeÅŸlik iliÅŸkilerinin güçlendirilerek devam etmesi olacaktır” dedi.

Sözlerine SAÜ yönetimine desteklerinden dolayı teÅŸekkür ederek baÅŸlayan Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Åžükrü Beydemir, bundan sonraki süreçte de iÅŸ birliklerini güçlendirmek istediklerini belirtti.

Protokole göre; Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesinin fiziki altyapısı ve akademik kadro imkânları tıp eÄŸitimi için yeterli hale gelinceye kadar Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleÅŸtirilecek öÄŸrencilerin öÄŸrenimlerinin temel bilimlere ait 1, 2 ve 3’üncü sınıf eÄŸitimlerine Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde, klinik bilimlere ait 4, 5 ve 6’ncı sınıf eÄŸitimlerine ise Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam edecekler.

Kaynak:HaberSAÜ

FotoÄŸraflar