Ana Sayfa
Temel Tıp Bilimleri
Tıp Eğitimi Anabilim Dalı

TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

TARÄ°HÇE

Tıp eÄŸitimi konusunda ayrı bir tıp bilimi disiplini oluÅŸumu, ilk olarak 1958 yılında ABD'de bir üniversitede  Tıp EÄŸitimi Birimi’ nin kurulması ile baÅŸlamıştır. Türkiye' de ise 1999 yılında tıp eÄŸitimi ana bilim dallarının kurulması YükseköÄŸretim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Fakültemizde tıp eÄŸitimi anabilim dalı 2013 yılında kurulmuÅŸtur. 

Tıp EÄŸitimi Anabilim Dalı baÅŸkanlığı ÅŸu anda Doç. Dr. Ahmet Kara tarafından yürütülmektedir.

YER VE KAPASÄ°TE

Akademik çalışmalar ve toplantılar Dekanlık morfoloji binasında yürütülmektedir. ÖÄŸrenci eÄŸitimi için mesleki beceri laboratuvarı ve 1 bilgisayar laboratuvarı kullanılmaktadır.

ARAÅžTIRMA GÖREVLÄ°SÄ° EĞİTÄ°M SÜRECÄ°

Tıp EÄŸitimi Ana Bilim Dalında uzmanlık ya da doktora programı uygulanmamaktadır. SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü içerisinde Tıp EÄŸitimi Yüksek Lisans ve Doktora eÄŸitimi verilmesi için hazırlıklar sürmektedir.

ANABÄ°LÄ°M DALI AMAÇLARI

Tip EÄŸitimi Anabilim Dalının amaçları; Mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası eÄŸitimine yönelik olarak fakültenin eÄŸitim politikalarına ve eÄŸitim hedeflerine yönelik çalışmaları koordine etmek, eÄŸitim programının hedefleri, yapısı, özellikleri, kurumsal insan gücü ve altyapısına uygun öÄŸrenci sayısını analiz etmek ve belirlemek, eÄŸitim programının deÄŸerlendirilmesi için öÄŸrenci ve öÄŸretim elemanına yönelik geribildirimleri planlamak,  fakültenin sürekli geliÅŸimi baÄŸlamında öÄŸretim elamanlarına yönelik eÄŸitici geliÅŸimine ve sürekli mesleki geliÅŸimine yönelik programlar tasarlamak ve koordine etmek olarak belirlenmiÅŸtir