Kadın Uretra Darlığı Teşhis ve Rekonstruksiyon Kursu

14 Åžubat 2020

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi

Değerli meslektaşlarımız,

Kadın uretra darlıkları göreceli olarak nadir karşılaşılan, ancak hayat kalitesini bozan ve gerek tanı gerekse tedavisinde deneyim gerektiren önemli bir ürolojik problemdir.

Geleneksel olarak kadın uretra darlığı, dilatasyon veya endoskopik tekniklerle tedavi edilmektedir. Ancak, bu tedavi ile darlık çoÄŸunlukla nüks etmekte ve üretroplasti kaçınılmaz bir tedavi seçeneÄŸi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadın uretra darlığı tanı ve tedavisinde, güncel uygulamaları meslektaÅŸlarımızla paylaÅŸmak adına, Türk Üroloji Akademisi eÄŸitim ve bilim politikaları uyarınca, ülkemizde ilk kez, 14 Åžubat 2020 tarihinde ‘’Kadın Uretra Darlıkları TeÅŸhis ve Rekonstruksiyon Kursu’’ düzenlenecektir. Kadın uretra darlık tedavisinde, rekonstrüktif cerrahinin yoÄŸun olarak uygulandığı University College London Hospital (UCLH) ’den Dr. Jeremy Ockrim’in katılımıyla gerçekleÅŸtirilecek olan kursumuz, az sayıda kursiyerle ve canlı cerrahi eÅŸliÄŸinde düzenlenecektir.

Kursun gerçekleÅŸtirilmesinde, katkıları nedeniyle Türk Üroloji DerneÄŸi’ne, ve eÄŸitimlerimize koÅŸulsuz bilimsel destek sunan sponsorumuz Recordati Ä°Ä°aç’a teÅŸekkür ediyoruz. 14 Åžubat 2020 tarihinde sizlerle Sakarya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Merkez Kampüsü’nde buluÅŸmayı ümit ediyoruz.

Doç. Dr. Osman Köse                                 Prof. Dr. AteÅŸ KadıoÄŸlu

Kurs Koordinatörü                                       TÜAK Koordinatörü

Kısa Kurs Programi

09.00-09.20: Açılış KonuÅŸmaları