Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Sakarya Üniversitesi RektörlüÄŸüne baÄŸlı olarak 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30 uncu maddesine göre 09 Temmuz 2007 tarihinde kurulmuÅŸtur. KuruluÅŸunu takiben 2009 yılında Fakültemize Dekan ataması yapılmış ve 2008-2009 EÄŸitim-ÖÄŸretim yılında da öÄŸrenci alımına baÅŸlanmıştır. 2012 yılına kadar fakültemizi kazanan öÄŸrenciler eÄŸitimlerini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde almış olup 2012 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının tamamlanmasının ardından  öÄŸrencilerimiz eÄŸitimlerine fakültemiz bünyesinde devam etmiÅŸlerdir. Ä°lerleyen yıllar içerisinde Üniversitemiz ve SaÄŸlık Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol ile SaÄŸlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi, üniversitemizin eÄŸitim, araÅŸtırma ve saÄŸlık hizmetlerini verdiÄŸi kurumu olmuÅŸtur. ÖÄŸrenciler ilk üç yıl tıbbi eÄŸitimlerini morfoloji binasında sürdürmekte, dört, beÅŸ ve altıncı sınıflarda hastane bünyesinde stajlarda geçirmektedirler.