Genel Cerrahi Anabilim Dalına Akreditasyon Belgesi

GENEL CERRAHÄ° ANABÄ°LÄ°M DALINA AKREDÄ°TASYON BELGESÄ°

Türk Cerrahi DerneÄŸi’nin Yeterlilik Kurulu üyelerinden oluÅŸan heyet Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalını ziyaret etmiÅŸ ve Genel Cerrahi Anabilim Dalında, asistan eÄŸitiminin uluslararası ölçülerde olup olmadığı, kliniÄŸimizin fiziki yapısı, hasta ve asistan doktor odaları, kütüphane ve bilgiye elektronik ortamda eriÅŸim imkânları, asistanların periyodik sınavları ve karneleri, yıllık eÄŸitim programı, öÄŸretim üyeleri ve asistanların verdiÄŸi ders ve seminerler, konsey ve multidisipliner toplantılar, cerrahi asistanı eÄŸitiminde çok önemli yerleri olan yoÄŸun bakım, patoloji, radyoloji, gastroenteroloji bölümleri, ameliyathaneler, Anabilim Dalımızda gerçekleÅŸtirilen ameliyatların çeÅŸitleri ve sayıları gibi birçok ölçüt incelenerek deÄŸerlendirilmiÅŸti. Yapılan deÄŸerlendirme sonucunda Genel Cerrahi Anabilim Dalımız “Asistan EÄŸitimi” açısından uygun ve yeterli bulunarak Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmıştır. Akreditasyon Belgesi 23-27 Mart 2022’de yapılacak 22. Ulusal Cerrahi Kongresinde verilecektir.