SAÜ Tıp Anne Ruh Sağlığı Sempozyumuna Katıldı

SAÜ TIP ANNE RUH SAĞLIĞI SEMPOZYUMUNA KATILDI

Dünya Anne Ruh SaÄŸlığı Haftası Etkinlikleri kapsamında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi  ekibi, AltınbaÅŸ Üniversitesi'nin düzenlediÄŸi Anne Ruh SaÄŸlığı Sempozyumu'na  davetli olarak katılarak sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler.

Her sene Mayıs ayının ilk haftası anne ruh saÄŸlığı ile ilgili etkinlikler düzenleniyor. Geçen sene Üniversitemizde Annelik ve Ruh SaÄŸlığı Sempozyumu (6 Mayıs 2017)  düzenlenmiÅŸ ve büyük ilgi görmüÅŸtü.  Bu sene AltınbaÅŸ Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma davet edilen  Doç Dr Esra Yazıcı, Doç Dr Nermin Akdemir, Uz Dr TuÄŸba Mutu Pek,  ArÅŸ Gör Dr Özlem Akçay Ciner kendilerine ait olan oturumda konuÅŸmalarını yaptılar.  Doç Dr Esra Yazıcı perinatal dönemde özkıyım ve müdahale hakkında bilgi verdi. Doç Dr Nermin Akdemir ise 'Anne olmak mı, Olamamak mı baÅŸlıklı konuÅŸmasında infertiliteye dikkat çekti.  Uz Dr TuÄŸba Mutu'nun perinatal dönemde tarama testlerinin önemini ve Özlem Akçay Ciner'in perinatal dönemde ilaç dışı tedavi arayışlarını anlattığı sempozyum da; Prof Dr Nazan Aydın, Doç Dr Aylin Ä°lden ve tüm diÄŸer konuÅŸmacılar da anne ruh saÄŸlığı ile ilgili  sorunlara dikkat çekip, konu ile ilgili farkındalık yaratılmasına katkıda bulundular.