Ana Sayfa
Duyurular
Tıp Fakültesi Mezunlarını Verdi

TIP FAKÃœLTESÄ° MEZUNLARINI VERDÄ°

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinin 2017-2018 EÄŸitim-ÖÄŸretim yılı mezuniyet töreni gerçekleÅŸti.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Kadir Ardıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, öÄŸretim üyeleri, öÄŸrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan tören, açılış konuÅŸmaları ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, öÄŸrencilerin mezuniyetinde emeÄŸi geçen tüm öÄŸretim üyelerine, katkı saÄŸlayan diÄŸer kurum ve kuruluÅŸlara teÅŸekkür ederek konuÅŸmasına baÅŸladı. Prof. Dr. Yalçın, “ÖÄŸrencilerimizin yetiÅŸmesinde en büyük payı olan siz deÄŸerli ailelerimizi de özellikle tebrik ediyorum. Kıymetli mezunlarımız, Sakarya Üniversitesi çok büyük bir aile. Sahaya çıktığınızda sadece kendi alanınızda deÄŸil, devletin ve özel sektörün çeÅŸitli kuruluÅŸlarında bu ailenin mensuplarının çok yaygın bir ÅŸekilde görev aldıklarını göreceksiniz. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duymanızı istiyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir de bu yıl fakültenin 5’inci dönem mezunlarını verdiÄŸini belirterek, fakültenin tarihçesiyle ilgili bilgi verdi. Bu yılki mezunların eÄŸitimlerine SAÜ Tıp Fakültesinde baÅŸlayıp bu fakültede eÄŸitimlerini tamamlayan ilk mezunlar olduÄŸunu dile getiren Prof. Dr. Akdemir, “ÖÄŸrencilerimizi tebrik ediyorum. Artık mezun olarak doktor unvanıyla mesleklerini sürdürecekler. Kendilerine meslek yaÅŸamlarında bir ömür boyu mutluluk ve huzur, ülkemize ve insanlığa hizmet edecekleri güzel bir gelecek diliyorum” diye konuÅŸtu.

Törende mezunların aldıkları eÄŸitimlere iliÅŸkin hazırlanan video gösterisi de yer alırken, izleyenler duygu dolu anlar yaÅŸadı.

KonuÅŸmaların ardından fakültede dereceye giren öÄŸrencilere ve mezunlara belgeleri verildi. Fakülte birincisi Semih DurmuÅŸ, fakülte ikincisi Aleyna Küçük ve fakülte üçüncüsü Ümmü Gülsüm Karayıldız ödüllerini ve belgelerini alırken, fakülte birincisi Semih DurmuÅŸ mezunlar adına bir konuÅŸma yaptı ve mezunlar kütüÄŸüne isimliÄŸini çaktı.

Doç. Dr. Esra Yazıcı’nın öÄŸrencilerle beraber mezuniyet yeminini okuması ile devam eden tören, öÄŸrencilerin kep atmaları ile sona erdi.

Kaynak: SAÜHABER