Ana Sayfa
Duyurular
Laparoskopik Cerrahi Kursu Yapıldı

LAPAROSKOPÄ°K CERRAHÄ° KURSU YAPILDI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum KliniÄŸi koordinasyonunda “Laparoskopik Cerrahi Kursu” düzenlendi.

SaÄŸlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum KliniÄŸi ile Jinekolojik Endoskopi DerneÄŸinin (JED) birlikte organizasyonu ile düzenlenen “Laparoskopik Cerrahi Kursu” 16 Åžubat 2020 Pazar günü Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinde (SEAH) gerçekleÅŸtirildi.

Açılışını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in yaptığı kursu düzenleyenler arasında Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum KliniÄŸi öÄŸretim üyeleri dışında Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Fatih ÅžendaÄŸ ve Doç. Dr. Ali Akdemir, EskiÅŸehir Osmangazi Üniversitesinden Prof. Dr. Hikmet Hassa, Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. Orhan Ünal ve Prof. Dr. Gazi Yıldırım, SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesinden Doç.Dr. Hasan Terzi ve Doç.Dr. Nida Bayık da yer aldı. Kurs çoÄŸu farklı illerden gelen 70 kadın hastalıkları ve doÄŸum uzmanının katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Kursta SEAH ameliyathanesinden aynı anda 2 odada yapılan endoskopik ameliyatların monitör görüntüleri, dönüÅŸümlü olarak konferans salonuna yansıtıldı. Ameliyat sırasında konferans salonundaki kursiyerlerin de operatörlere soru sorarak, eÄŸitime aktif olarak katılımı saÄŸlandı.

Kursun yerel koordinasyonunu Prof. Dr. A. Serhan CevrioÄŸlu ve Opr. Dr. Mehmet Musa Aslan gerçekleÅŸtirdi. JED BaÅŸkanı Prof. Dr. Gazi Yıldırım, düzenlenen kursun bilimsel seviye ve teknolojik imkânlar yönünden, Avrupa ve Amerika’da düzenlenen benzer kurslar düzeyinde olduÄŸunu, ülkemizde bu düzeyde bir bilimsel aktivitenin düzenlenebilmesinin gurur verici olduÄŸunu söyledi.

FotoÄŸraflar